Recepty

Recepty > kuře > indický guláš

Indický guláš

Potřebné suroviny:

800 g kuřecích prsou, 800 g cibule, 2000 g rajčat, 2 sušené chilli papričky nebo mleté chilli, olej, sůl, pepř

Postup přípravy:

Cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata nastrouháme na hrubém struhadle tak, že nám v ruce zůstane jen slupka (slupku nepoužíváme). Z rajčat scedíme šťávu, kterou necháme stranou na pozdější podlévání. Maso nakrájíme na větší kostky. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme dužinu z rajčat, společně orestujeme, přidáme chilli a kuřecí maso, osolíme, promícháme a dusíme do změknutí. V průběhu dušení podle potřeby podléváme slitou šťávou z rajčat. Jakmile je maso měkké, je zároveň i zelenina vydušená v hustší omáčku (asi za půl hodiny), Omáčku podle chuti můžeme ještě dosolit nebo opepřit.

Další jídla:
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí maso na ananasu usmažíme na rozpáleném oleji.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Recept na bramboráky se zelím smažené dozlatova.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Bramborový paprikáš

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla indický guláš přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.