Recepty > polévky > indiánská kuřecí polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
kuřecí maso, cibule, pórek, česnek, konzervovaná sladká kukuřice, máslo, čirý drůbeží vývar, kari koření, smetana ke šlehání, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme. Očistíme a opereme pórek a nakrájíme jej na tenká kolečka. Česnek oloupeme a najemno ho nasekáme. Na sítku necháme důkladně okapat kukuřici. V hrnci zahřejeme máslo a posekanou cibuli a česnek na něm podusíme. Poté přidáme kuřecí maso, které ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem a 15 minut vaříme pod pokličkou na mírném ohni. Asi po 10 minutách přidáme kukuřici a pórek. Potom maso vyjmeme a polévku dochutíme solí, pepřem a kari kořením. Maso nakrájíme na tenké nudličky a vrátíme ho zpět do polévky. Přilijeme smetanu, krátce prohřejeme, promícháme a podáváme.
Další recepty:
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Kyselica s klobásou a brambory.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Thajská kuřecí polévka
Indiánská kuřecí polévka má své chuťové kouzlo.