Recepty > polévky > hustá dršťková polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
600g dršťek, 1 masox nebo 300 g kostí, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, majoránka, 80g tuku na pečení, 5 lžic hladké mouky, 2 lžíce sladké mleté papriky, sůl, mletý pepř, česnek podle chuti
Recept na přípravu:
Propláchnuté dršťky vaříme asi 30 minut ve větším hrnci. Poté vodu slijeme a dršťky opět vaříme 30 minut v čisté vodě. Znovu vodu slijeme a v čisté, osolené vodě vaříme doměkka - to trvá dalších 60 minut. Než se dršťky uvaří, připravíme si 2 litry vývaru z kostí nebo jen z masoxu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a majoránku. Zvlášť na pánvi rozpustíme tuk, přidáme hladkou mouku a usmažíme do růžova. Přidáme papriku, krátce ještě vše osmahneme a hotovou jíškou zahustíme vývar, který necháme povařit, přidáme na nudličky nakrájené dršťky a krátce povaříme. Nakonec dršťkovou polévku osolíme a opepříme.
Při podávání na talíři posypeme majoránkou a přidáme rozdrcený nebo prolisovaný česnek.
Dršťková polévka je výborná s chlebem nebo rohlíkem.
Další recepty:
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Kuřecí vývar s drobením - kuřecí stehna omyjeme...
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem s křupavou kůrkou.
Čočková polévka - čočku vsypeme do nádoby s vodou.
Drůbeží vývar připravíme z koster a drůbků.
Dršťková polévka z důkladně propraných drštěk.
Zelná polévka s klobásou z kysaného zelí.
Červený boršč z hovězího a vepřového masa.
Zelné závitky - hlávku zelí uvaříme...
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
Čočková polévka s párkem
Ochutnejte recept hustá dršťková polévka.