Recepty > polévky > hustá čočková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
čočka, prorostlá slanina, olej, řapíkatý celer, karotka, cibule, kuřecí bujón, máslo, petrželka, smetana, sůl
Recept na přípravu:
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi je na trošce rozpáleného oleje orestujeme. Dále nakrájíme na kostičky řapíky celeru, karotku a přidáme ke slanině. Restujeme asi osm minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a čočku a lehce promícháme. Zalijeme kuřecím bujónem a vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud čočka není měkká. Aby byla chuť bohatá a jemná, přidáme smetanu a kousek másla. Dochutíme solí a podáváme posypané drobně sekanou petrželovou natí.
Další recepty:
Řecká čočková polévka s cibulí.
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Kyselica s klobásou a brambory.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Hrachová polévka z mraženého hrášku
Hustá čočková polévka má své chuťové kouzlo.