Recepty

Recepty > polévky > hrstkovka pro každý den

Hrstkovka pro každý den

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 hrst hrachu, fazolí, čočky, sušených hub, nakrájených syrových brambor, nahrubo nastrouhané kořenové zeleniny, menších krup, 2 lžíce másla a 2 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1 cibule, masox, mletý pepř, sůl

Recept na přípravu:

Čočku, fazole, hrách a houby namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vyměníme vodu a uvaříme je do poloměkka, přidáme brambory, kroupy a zeleninu a vaříme téměř doměkka.

Rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme si jíšku. Odstavíme, za stálého míchání a šlehání postupně přiléváme studenou vodu a zředěnou a hladkou jíšku přimícháme do polévky. Přidáme masox, prolisovaný česnek, podle chuti osolíme, opepříme mletým pepřem a chvilku povaříme.

Další recepty:
Čočková polévka na kyselo kterou při podávání ozdobíme petrželkou.
Máslové noky se žloutkem do polévky zaváříme.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně okyselit octem.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Gulášovka s párkem je zahuštěná podle potřeby.
Čočková polévka s uzeným masem ke které přidáme na osminky nakrájená vejce.
Kuře na paprice se smetanou ke kterému se nabízí kompot jako příloha.
Staročeská bramboračka s houbami je okořeněná majoránkou.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanu na zjemnění.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Cibulačka se sýrem a petrželkou.
Kuřecí polévka s kapáním je doplněná zelenou petrželkou.
Kuře na paprice s rýží.
Pečené kuře s brambory

Recepty
Motto

Hrstkovka pro každý den má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.