Recepty > polévky > hrášek do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Potřebné suroviny jsou napsány v recepru.
Recept na přípravu:
Připravíme si nudlové těsto, vyválíme, položíme dvě placky na sebe a formičkou o průměru 1 cm vykrájíme kolečka. Usmažíme v rozpáleném tuku a při tom se vytvoří malé kuličky - "hrášek". Přidáváme do čistých vývarů nebo nezahuštěných zeleninových polévek.
Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Masové kuličky v rajské omáčce podáváme s vhodnou přílohou.
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Rajská polévka s nočky které zavaříme.
Houbová polévka se smetanou ozdobená petrželí.
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Sedmihradské zelí zapékáme.
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Kuřecí rizoto s hráškem podáváme posypané strouhaným sýrem.
Sýrové nočky do polévky se hodí také do vývarů.
Hrachová polévka z mraženého hrášku
Hrášek do polévky přináší na české talíře svoji chuť.