Recepty

Recepty > zeleninové > hrachové karbanátky

Hrachové karbanátky

Potřebné suroviny:

200g hrachu, sůl, mletý pepř, olej, 2 brambory, 1 cibule, 1 lžíce majoránky, 1-2 stroužky česneku, 1 vejce, strouhanka

Postup přípravy:

Přebraný hrách propláchneme a přes noc namočíme do studené vody. Pak ho ve stejné vodě uvaříme, před dovařením přidáme oloupané na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme. Přidáme na oleji osmaženou nadrobno pokrájenou cibuli, pepř, sůl, prolisovaný česnek, majoránku, vejce a tolik strouhanky, aby hmota byla dostatečně hustá. Lžicí nabíráme kousky těsta, v ruce děláme placičky, obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Hrachové karbanátky podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem jako přílohou.

Další jídla:
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Pohanková kaše na sladko se strouhaným perníkem.
Rychlá fazolová polévka do které přidáme ocet dle chuti.
Houbové karbanátky usmažíme na oleji.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Hovězí guláš podáváme s knedlíkem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Bramborové karbanátky osmažíme dozlatova.
Cuketové zelí dusíme.
Čočková polévka z červené čočky s rajčaty kterou ozdobíme nakrájeným koriandrem.
Rýžová kaše s meruňkami

Recepty
Motto

Hrachové karbanátky osloví chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.