Recepty > polévky > hrachová polévka s řepou
Suroviny potřebné pro přípravu:
hrách, řepa, rajská jablíčka, cibule, česnek, bobkový list, mletá paprika, olej, bílé víno, pažitka, sůl
Recept na přípravu:
Hrách namočíme na jeden den do studené vody. Druhý den vaříme na mírném ohni, postupně přidáme nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a koření. K měkkému hrachu přimícháme nadrobno nakrájenou řepu. Přilijeme bílé víno a necháme projít varem. Polévku dochutíme solí a posekanou pažitkou, podáváme s chlebem.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Drožďová polévka se zeleninou a kapáním.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Kyselica s klobásou a brambory.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Hrachová polévka z mraženého hrášku
Hrachová polévka s řepou má své chuťové kouzlo.