Recepty > polévky > hrachova polévka s citrónem
Suroviny potřebné pro přípravu:
mražený hrášek, kuřecí vývar, smetana ke šlehání, citrón, bílý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Kuřecí vývar přivedeme do varu a přidáme mražený hrášek. Vaříme zhruba pět minut při velmi nízké teplotě. Přidáme citrónovou šťávu a rozmixujeme hrášek v polévce na kaši. Polévku propasírujeme hustým sítem, osolíme a opepříme. Potom si ze smetany ušleháme tuhou šlehačku. Misky naplníme horkou hrachovou polévkou a na povrch každé porce dáme kopeček šlehačky. Ozdobíme kolečkem citrónu.
Další recepty:
Drožďová polévka se zeleninou a kapáním.
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Kyselica s klobásou a brambory.
Hrachová polévka z mraženého hrášku
Hrachova polévka s citrónem má své chuťové kouzlo.