Recepty > polévky > hovězí vývar se zastřenými vejci a sýrem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr hovězího vývaru, 4 vejce, 4 lžíce strouhaného sýra, 1 rohlík, 1 lžíce oleje, petrželka, sůl, ocet
Recept na přípravu:
Do nízkého širokého hrnce nalijeme vodu do výšky asI 4 cm, přivedeme ji k varu, osolíme, okyselíme a opatrně vklepneme vejce. Vaříme je velmi mírným varem necelých pět minut, pak je vyjmeme a necháme dobře okapat. Vložíme je na talíře, zalijeme vařícím vývarem, přidáme tenké plátky rohlíku osmažené na oleji a vše posypeme strouhaným sýrem a rozsekanou zelenou petrželkou a podáváme.
Další recepty:
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Strouhání do polévky z těsta.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Vaječná sedlina do polévky rozkrájená na dílky.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Česnekový oukrop s chlebem.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Celestýnské nudle
Hovězí vývar se zastřenými vejci a sýrem přináší na talíře svoji chuť.