Recepty

Recepty > polévky > hovězí vývar se sýrem a žloutky

Hovězí vývar se sýrem a žloutky

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,25 litru hovězího vývaru, 4 vaječné žloutky, 4 lžíce strouhaného sýra, 1 dl smetany 12 %, pažitka, podle chuti špetka kari koření

Recept na přípravu:

Do 4 polévkových talířů nebo misek vložíme vaječné žloutky, posypeme je strouhaným sýrem, kari kořením, zalijeme smetanou, zamícháme a zalijeme vařícím vývarem. Polévku posypeme jemně pokrájenou pažitkou a ihned podáváme.

Další recepty:
Česnekový oukrop s chlebem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Strouhání do polévky z těsta.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Vaječná sedlina do polévky rozkrájená na dílky.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Celestýnské nudle

Recepty
Motto

Hovězí vývar se sýrem a žloutky přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.