Recepty

Recepty > polévky > hovězí vývar se sýrem a smetanou

Hovězí vývar se sýrem a smetanou

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr hovězího vývaru, 2 dl smetany, 2 vaječné žloutky, 50 g strouhaného sýra, 1 rohlík, 20 g másla, pažitka

Recept na přípravu:

Hovězí vývar přivedeme k varu, všleháme vaječné žloutky rozkvedlané ve smetaně a za stálého šlehání krátce přihřejeme (polévku nesmíme vařit žloutky by se srazily). Polévku rozdělíme na 4 talíře, přidáme do ní plátky rohlíku osmažené na másle, vše posypeme strouhaným sýrem a drobně pokrájenou pažitkou.

Další recepty:
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Vaječná sedlina do polévky rozkrájená na dílky.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Česnekový oukrop s chlebem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Strouhání do polévky z těsta.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Celestýnské nudle

Recepty
Motto

Hovězí vývar se sýrem a smetanou přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.