Recepty > polévky > hovězí vývar s masem a brambory
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,25 litru hovězího vývaru, 100 g vařeného hovězího masa, 100 g brambor, mrkev a celer z polévky, 2 houby, pažitka, sůl
Recept na přípravu:
Očištěné houby pokrájíme na plátky, brambory na kostičky, zalijeme je částí hovězího vývaru, osolíme a uvaříme do měkka. Přidáme zbylý vývar, maso, mrkev a celer pokrájené na kostičky, povaříme minutu, rozdělíme na talíře, posypeme pokrájenou pažitkou a podáváme.
Další recepty:
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Česnekový oukrop s chlebem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Strouhání do polévky z těsta.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Vaječná sedlina do polévky rozkrájená na dílky.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Celestýnské nudle
Hovězí vývar s masem a brambory přináší na talíře svoji chuť.