Recepty > hovězí maso > hovězí nudličky s kapií
Na tento recept bude potřeba:
600g roštěnek nebo hovězího zadního masa, 3 stroužky česneku, 200g sterilované červené kapie, 1 lžička solamylu, olej, worcesterová omáčka, sůl, mletý pepř, kari koření
Postup přípravy:
Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme mletým pepřem, poprášíme solamylem, promícháme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme najemno nasekaný česnek, trochu kari koření, promíchneme a podlijeme trochu vodou. Poté přidáme nakrájené sterilované červené kapie, necháme přejít varem, dochutíme solí a worcestrovou omáčkou a odstavíme.
Podáváme s hranolkami, kroketami, opečenými brambory či chlebem.
Další recepty:
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Kuře po staročesku chutná s bramborovou kaší a kompotem.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Kachní roláda pečená.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Hovězí plátky na houbách v troubě můžeme osolit a rovnou podávat.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Recept na moravské kynuté koláče které by neměly při pečení příliš ztmavnout.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Kuře na paprice se smetanou která vytvoří omáčku.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Recept na kuřecí nudličky s rýží
Hovězí nudličky s kapií osloví jedlíky svou chutí.