Recepty > hovězí maso > hovězí maso s moravankou
Na tento recept bude potřeba:
500g zadního hovězího masa (např. plece), olej, 1 cibule, 1 sklenice sterilované zeleniny Moravanka, 150g másla, 10 větších brambor, 250 ml šlehačky, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme, opepříme mletým pepřem a chvíli restujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pekáč vyložíme alobalem, poklademe polovinou másla nakrájeného na plátky, vožíme 1/2 brambor, osolíme a opepříme mletým pepřem. Přidáme orestované maso, na maso zeleninu bez nálevu, na zeleninu zbylé brambory, osolíme, poklademe druhou polovinou plátků másla, přikryjeme alobalem, vložíme do trouby a pečeme alespoň 25 minut, až jsou brambory měkké. Odkryjeme alobal, zalijeme šlehačkou a dopečeme. Můžeme posypat strouhaným sýrem.
Další recepty:
Hovězí řízky naruby na kterých necháme zapéct kůrku.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kachní roláda pečená.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Recept na moravské kynuté koláče které by neměly při pečení příliš ztmavnout.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Hovězí plátky na houbách
Hovězí maso s moravankou osloví jedlíky svou chutí.