Recepty > polévky > houbovka s kroupami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g čerstvých hub, 1 cibule, 30 g hladké mouky, 30 g oleje, lžíce drobně nasekané celerové natě, 4 lžíce den předem namočených krup, 1 litr vývaru, 2 brambory, 250 ml kysané smetany
Recept na přípravu:
Houby očistíme a nakrájíme. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme celerovou nať pokrájenou nadrobno, promícháme, zaprášíme moukou a opražíme. Poté osolíme, přidáme houby, zalijeme vývarem a 15 minut vaříme. Nakonec přidáme brambory nakrájené na kostičky a dovaříme. Nakonec houbovku dochutíme smetanou.
Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Krémová zelňačka s česnekem a smetanou.
Kyselo s houbovo-vaječnou směsí.
Rajská polévka s těstovinami dochucená lžičku cukru.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Rajská omáčka z kečupu jejíž předností je rychlá příprava.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Bramborová kaše hustotu docílíme dle množství použitého mléka.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Houbovka s vejcem
Ochutnejte recept houbovka s kroupami.