Recepty > polévky > houbová polévka kulajda
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 ml smetany, 3 lžičky octa, 1 špetka pepře, 1 bobkový list, 1 cibule, 1 vejce, 1 lžíce oleje, 500 g hub, 4 brambory, 1 lžíce hladké mouky, špetka soli, 4 kuličky nového koření
Recept na přípravu:
V hrnci zpěníme na rozehřátém oleji nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené houby. Houby pak zalijeme vodou a přidáme na kostky nakrájené brambory, bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Necháme pod pokličkou vařit cca 15 minut. V hrnku rozmícháme lžíci hladké mouky s 250 ml smetany, přilijeme do hrnce a vaříme 20 minut. Přimícháme vejce a dochutíme octem.
Další recepty:
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Hříbky na smetaně podusíme.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Polévka z quinoa z vývaru.
Polévka kulajda s koprem a octem.
Kapustová polévka s houbami a černým chlebem.
Kuřecí vývar s noky které připravíme z krupičky.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Koprová kulajda s na kousky pokrájenými vejci.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Tradiční kulajda
Ochutnejte recept houbová polévka kulajda.