Recepty > polévky > houbová cibulačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 větší cibule, 2 lžíce oleje, lžíce hladké mouky, talířek hub nakrájených na plátky, kostka zeleninového bujónu, sůl, pepř, 4 lžíce bílého vína, petrželka, hrst strouhaného sýra
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme je na rozehřátém oleji. Když cibule začíná zlátnout, přisypeme mouku, promícháme a zalijeme vodou. Přidáme houby a bujón, osolíme, opepříme a vaříme, až jsou houby měkké. Do polévky přilijeme víno a dochutíme ji petrželkou. Do každé porce na talíři přidáme trochu strouhaného sýra.
Další recepty:
Španělská česnečka do které přidáme rajčata.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Houbová svíčková chutná s houskovým knedlíkem.
Mozečková polévka se žloutkem.
Pórková polévka s ovesnými vločkami a brambory.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Smetanová žampionová polévka, žampiony nakrájíme na slabší plátky.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Houbová omáčka s kysanou smetanou kterou zašleháme.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Mléčná rýže je oslazena cukrem a politá omáčkou.
Polévka cibulačka se sýrem
Houbová cibulačka má své chuťové kouzlo.