Recepty > zeleninové > horké jablko
Potřebné suroviny:
1 litr jablečného 100% džusu, 1/2 citronu, 1 pomeranč, cca 5 hřebíčků, 3 kuličky nového koření, 2 kousky celé skořice, 4 lžíce medu
Postup přípravy:
Pomeranč a citron nakrájíme na kolečka, vše vložíme do nádoby, přivedeme k varu, odstavíme, přecedíme a podáváme horké v silnostěnných sklenicích. Do nápoje můžeme přidat i několik rozinek.
Další jídla:
Hovězí guláš podáváme s knedlíkem.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Jablka v županu posypeme po upečení moučkovým cukrem.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Cuketové zelí dusíme.
Pohanková kaše na sladko se strouhaným perníkem.
Bramborové karbanátky osmažíme dozlatova.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Čočková polévka z červené čočky s rajčaty kterou ozdobíme nakrájeným koriandrem.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Rychlá fazolová polévka do které přidáme ocet dle chuti.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Pomerančový salát s olivami
Horké jablko osloví chuťové pohárky.