Recepty > vepřové maso > holandské řízky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500-600 g vepřového bůčku, 20 dkg tvrdého sýru, 0,2 l mléka, sůl, vegeta, mouka, vejce, strouhanka, olej
Postup přípravy:
Maso a sýr pomeleme. Přidáme mléko, sůl a vegetu. Hotovou směs necháme přes noc odležet a druhý den z něj vytvoříme placičky, které obalíme jako řízky v trojobalu (mouka, rozšlehané vejce, strouhanka) a osmažíme na rozpáleném oleji.
Další recepty:
vepřové koleno, pivovarský tokáň, francouzské kuřecí řízky, slovenské strapačky, kuřecí řízky v jogurtu, selský řízek, vepřové nudličky s houbami, pikantní vepřová krkovička, vepřové medailonky na medu a chilli papričce, vepřové plátky zapečené s brambory a smetanou, domácí klobásy, vepřové nudličky na víně, vepřový jazyk s křenovou omáčkou
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.