Recepty > polévky > hladká polévka s bramborem a vajíčkem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr mléka, 3 vejce, 500 g brambor, 2 cibule, mletý kmín, hladká mouka, sůl, ocet
Recept na přípravu:
Nakrájíme cibuli nadrobno a vložíme ji do 250 ml vody, přidáme kmín a vše vaříme. Když je cibule měkká, vývar rozmixujeme. Svaříme mléko, zahustíme moukou, přilijeme vývar z cibule a kmínu, osolíme, okyselíme. Zvlášť si uvaříme vejce natvrdo a brambory ve slupce. Před podáváním polévky nakrájíme na talíře vejce i brambory a zaléváme polévkou. Polévku můžeme dosladit.
Další recepty:
Bílá polévka s vajíčkem které v talíři přelijeme.
Mascarpone krém je připraven z italského sýra.
Cibulačka kterou ozdobíme petrželkou.
Krémová žampionová polévka - nakrájené žampiony osmažíme na másle...
Žampionový krém s mlékem nebo smetanou, které mu dají sametovou chuť.
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky...
Hovězí maso na celeru odáváme s rýží, bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Slepičí vývar s vajíčkem a rýží kterou uvaříme doměkka.
Chřestová omáčka - chřest uvaříme v osolené vodě...
Kuřecí směs s vajíčkem podáváme s bramborovou kaší.
Studená polévka z jahod
Ochutnejte recept hladká polévka s bramborem a vajíčkem.