Recepty > omáčky > hamburská omáčka z plecka
Suroviny potřebné pro přípravu:
vepřové plecko, 1 cibule, 1 větší mrkev, celer ,4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, mletý pepř, tymián, sůl, 2 kyselé okurky, 10 dkg šunky nebo plátek libového uzeného masa, mouka na zahuštění, můžeme použít i smetanu na zjemnění
Jak připravit tento recept:
Cibuli osmahneme dozlatova, přidáme nastrouhanou zeleninu, koření a orestujeme. Na kostky nakrájené plecko necháme zatáhnout a zalijeme vodou nebo vývarem. Ke konci dušení přidáme nakrájené kyselé okurky a šunku na kostičky. Zahustíme hladkou moukou s vodou. Můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany.
Další recepty:
Houbová svíčková kterou mírně okyselíme.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Svíčková omáčka na smetaně kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Bavorská svíčková s brusinkami.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Banány v kokosovém těstíčku se sezamovými semínky.
Hamburská vepřová omáčka s houskovým knedlíkem.
Hamburská kýta na smetaně
Dozvíte se zde, jak se připravuje hamburská omáčka z plecka a recept na přípravu.