Recepty > kuře > gurmánské kuře
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 50 g másla, 250 ml smetany, 1 kg brambor, kmín, sůl, 100 g tvrdého sýra, sterilované žampiony
Postup přípravy:
Kuře rozdělíme na čtvrtiny, očištěné brambory nakrájíme na plátky. Máslem vymazaný plech poklademe vrstvy brambor a žampionů, osolíme, posypeme sýrem a kmínem a nahoru položíme kuřecí čtvrtky. Zalijeme smetanu a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Před dopečením posypeme zbytkem strouhaného sýra.
Další jídla:
Vajíčková tlačenka kterou vaříme 2 hodiny na mírném ohni.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Hrnec na vaření rýže asijským způsobem.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Bramborová kaše - brambory rozmačkáme a ušleháme ručním šlehačem.
Kuře s nádivkou pečeme, až má nádivka zlatavý povrch.
Omáčka z kuřecích žaludků se smetanovou směsí.
Omelety s kuřecím masem podáváme s bramborovou kaší.
Španělská omeleta do které vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku.
Kuře na paprice můžeme podávat s knedlíkem.
Rýže s kuřetem a houbami
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm gurmánské kuře.