Recepty > polévky > gulášovka se salámem
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g salámu, 250 g brambor, 40 g sádla, 40 g hladké mouky, 1 cibule, mletá paprika, malý kousek slaniny 1,1 litru vývaru z kostí nebo z masoxu, česnek, pepř, sůl, majoránka
Recept na přípravu:
Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na rozehřátém sádle dozlatova, zasypeme moukou a usmažíme ve světlou jíšku. Zaprášíme ji mletou paprikou, po zpěnění zalijeme vývarem a povaříme 10 minut. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, sůl, pepř, utřený česnek a vaříme až brambory změknou. Slaninu krájenou na malé kousíčky rozškvaříme, přidáme salám nakrájený na kostičky, osmažíme jej a přidáme do hotové polévky společně s rozdrcenou majoránkou.
Další recepty:
Kotlíková gulášová polévka ze všeho, co dama najdeme.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Česnekový oukrop s chlebem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Pórková polévka s vajíčkem ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Gulášovka s mletým masem
Gulášovka se salámem přináší na talíře svoji chuť.