Recepty

Recepty > polévky > gulášová polévka ze skopového masa

Gulášová polévka ze skopového masa

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g skopového masa bez kostí, 40 g slaniny, 1 velká cibule, malý kousek mrkve, celeru, petržele, 400 g brambor, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletá paprika (sladká i pálivá), kmín, česnek, sůl, 1,5 litru vody, 2 lžíce sterilovaného leča nebo 1 rajče a 1 paprika

Recept na přípravu:

Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, zpěníme na ní drobně pokrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Když se maso vysmaží do tuku, vmícháme nakrájenou zeleninu, osmahneme ji, zaprášíme větší dávkou mleté papriky, po zpěnění přidáme rajčatový protlak, smažíme ještě půl minuty, potom vše zalijeme vařící vodou a vaříme. Když je maso téměř měkké, přidáme brambory pokrájené na drobné kostičky, sůl, kmín, lečo, utřený česnek a vaříme, až maso i brambory změknou.

Další recepty:
Kotlíková gulášová polévka ze všeho, co dama najdeme.
Pórková polévka s vajíčkem ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Česnekový oukrop s chlebem.
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Čínská pikantní polévka

Recepty
Motto

Gulášová polévka ze skopového masa přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.