Recepty > polévky > gulášová polévka z droždí
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 brambory, 2 špekáčky nebo kabanos, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 100 g droždí, 1 kostka masoxu, 1 lžíce sladké papriky, majoránka, kmín, sůl
Recept na přípravu:
Na dvou lžících rozehřátého oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a opražíme rozdrobené droždí. Zalijeme litrem vařící vody, přidáme nakrájené syrové brambory, ochutíme kmínem, paprikou, majoránkou. Špekáčky nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji, vložíme do polévky a vaříme do změknutí brambor. Ozdobíme petrželkou nebo pažitkou.
Podáváme s pečivem.
Další recepty:
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Bramborová česnečka s česnekem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Řecká čočková polévka z čočky kterou vaříme do měkka.
Fazolačka s uzeným masem posypeme ji nakrájenou pažitkou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Gulášová polévka z hovězího masa s česnekem.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Římská polévka ke které podáváme strouhaný sýr.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Gulášová polévka
Gulášová polévka z droždí přináší na české talíře svoji chuť.