Recepty > polévky > francouzský chřestový krém
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g zeleného chřestu, cibule, zlatý zeleninový bujon, jíška, lžíce oleje, 100 ml mléka, žloutek, mrkev, předvařená rýže (sáček), muškátový oříšek, pepř
Recept na přípravu:
Chřest omyjeme, dřevnaté konce odřízneme, spodní, tužší část oškrábeme a nakrájíme na stejně dlouhé kousky. Cibuli nakrájenou na kostičky spolu s chřestem osmažíme na rozpáleném oleji. Zalijeme vývarem z Maggi Zlatého zeleninového bujónu a uvaříme doměkka. Několik kousků uvařeného chřestu necháme stranou, ostatní rozmixujeme. Chřestovou směs rozředíme mlékem, přivedeme znovu k varu a zavaříme jíškou. Mrkev nakrájíme na kolečka a uvaříme je v polévce. Rýži uvaříme doměkka, vymačkáme z ní vodu a necháme vychladnout. Hotovou polévku ochutíme muškátem, pepřem a solí. Do talířů vložíme kousky vařeného chřestu, knedlíčky z vařené rýže (vykrajované lžičkou namočenou v horké vodě) a zalijeme horkým krémem.
Další recepty:
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Rybí polévka s houbami podáváme ji s opečeným pečivem.
Cuketová omáčka na špagety.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Asijské křupavé kuře podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Bylinková majonéza ze šalotky, žloutků a oleje.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Vichyssoise krém podáváme studený.
Polévka ze zvěřiny na kterou použijeme odřezky a kosti.
Bramboračka na másle s hrstí hub.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Pórková polévka s vajíčkem
Francouzský chřestový krém má své chuťové kouzlo.