Recepty > francouzská kuchyně > francouzské vepřové na žampionech
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kg libového vepřového masa, 2 vaječné žloutky, škrobová moučka (Solamyl), olej, nakrájené čerstvé žampióny, cukr, sůl, polévková lžíce koňaku
Postup přípravy:
V míse rozšleháme dva žloutky, které smícháme se škrobovou moučkou. Ve směsi obalíme na kostky pokrájené vepřové maso. Na pánvi necháme rozehřát olej, ve kterém maso z obou stran osmažíme. Zvlášť dáme do hrnce dvě polévkové lžíce oleje, nakrájené žampióny, cukr, sůl a koňak. Když je směs vroucí, vmícháme vepřové kostky.
Hotový pokrm podáváme s opečenými brambory nebo jinou vhodnou přílohou.
Další recepty:
kotlety na šlehačce, chilli con carne, zabijačkový guláš, vepřové kotlety, maso tří barev, segedínský guláš, vepřová bašta s kari omáčkou, maďarský guláš s bramborem, normandský květákový krém, roštěnka z vepřové kotlety, ratatouille, řízky na zelenině Moravanka, katův šleh, obrácené vepřové řízky, vepřové koleno marinované v česneku a hořčici
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.