Recepty > kuře > francouzské kuře s noky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Kuřecí stehna, máslo, sůl, petrželka, česnek, noky buďto koupené nebo domácí (polohrubá mouka, vejce, trocha soli, mléko), strouhaný sýr
Postup přípravy:
Na větší pánvi rozehřejeme máslo, na kterém osmažíme kuřecí stehna, osolíme, přidáme trochu petrželky a podléváme vodou. Dusíme do měkka a přibližně 15 minut před koncem dušení přidáme utřený česnek v množství dle individuální chuti. Nenecháme zcela vysmažit, abychom měli dostatečné množství šťávy na ochucení noků.
Noky vytvoříme lžicí a vložíme do vařící vody, kde je vaříme. Když noky vyplavou, vyjmeme je z vody, přidáme do pánve s trochu šťávy a přisypeme strouhaný sýr.
Podáváme na talíři s porcemi kuřete.
Další recepty:
zapečené kuře v tatarské omáčce, plněné kuřecí řízky, kuře na pivě a kmínu, jemné kuřecí masíčko, marináda na kuřecí maso, zapečené kuře po italsku, kuřecí stehna s omáčkou z Nivy, bramboráky se zelím, římské kuře, vepřové závitky s omáčkou z Nivy, hedvábné kuřecí řízky, boloňské špagety, kuře na paprice, zapečené houby s hermelínem
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.