Recepty > polévky > francouzská rybí polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 litry vody, 1 kg mořských ryb (spíše s tužším masem), 0,5 langusty (mohou být i krevety nebo račí ocásky), 100 ml oleje, 2 stroužky česneku, 1/8 litru bílého vína, 2 středně velká rajčata, pepř, sůl, šafrán, bobkový list, trocha fenyklu, 50 gramů cibule, 2 pórky, kolečko citrónu
Recept na přípravu:
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a pórek, přidáme očištěnou, omytou a rozpůlenou langustu a vše rychle osmahneme. Přidáme očištěné, na větší kousky nakrájené rybí maso, opět trochu osmahneme, zalijeme vínem a vodou, osolíme, opepříme, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, jemně rozsekaný česnek, bobkový list, fenykl, šafrán, kolečko citrónu, přivedeme do varu a vaříme asi čtvrt hodiny. Hotovou polévku procedíme a nalijeme na krajíčky bílého chleba, které jsme narovnali do misky. Uvařené rybí maso z langusty nakrájíme na menší kousky a vložíme do polévky. Můžeme také upravit rybí maso zvlášť na mísu a ozdobit hlávkovým salátem.
Další recepty:
Francouzská majonéza jemně okyselená.
Kyselica s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Zeleninová polévka s houbami jíž dochutíme smetanou.
Zelná polévka z kysaného zelí s párkem který nakrájíme na kostičky.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Valašská kyselica s brambory.
Španělská česnečka z osmahnutého česneku.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Balkánské kuřecí kapsy osmažíme a poté chvíli dusíme.
Domácí vývar z hovězích kostí nemá být příliš mastný.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Francouzská bramboračka
Francouzská rybí polévka má své chuťové kouzlo.