Recepty > polévky > francouzská polévka vichy
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/4 kg brambor, 1 cibule šalotka a 1 běžná cibule, bílá část pórku, šálek slepičího vývaru, šálek kyselé smetany, pepř, sůl, petrželka
Recept na přípravu:
Uvaříme šalotku, cibuli a oloupané nakrájené brambory v osolené vodě s trochou pepře. Ocedíme. Necháme zchladnout, rozmixujeme se slepičím vývarem, vlijeme smetanu a dáme na pár hodin do ledničky. Podáváme studenou, zdobíme sekanou petrželkou a přidáme dobré pečivo.
Další recepty:
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Rýžové nudle s brokolicí ozdobíme čerstvou bazalkou.
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Rýžová kaše s meruňkami recept.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Rajčatová polévka s kapáním z hladké mouky.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Jogurtová majonéza s olejem a hořčicí.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Francouzská bramboračka
Francouzská polévka vichy přináší na české talíře svoji chuť.