Recepty

Recepty > polévky > francouzská polévka se zeleninou

Francouzská polévka se zeleninou

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/2 kg hovězího masa, sůl, 1/4 celeru, 1/2 mrkve, malý kousek petržele, 1/4 kapusty, 1/2 malého květáku, 1 menší brukev, 100 g zeleného hrášku, 20 g cibule, 10 g másla, zelená petrželka nebo pažitka

Recept na přípravu:

Hovězí maso vložíme do studené osolené vody a půl hodiny vaříme. Poté přidáme k masu na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, spařenou a stejně nakrájenou kapustu, oloupanou a na kostičky nakrájenou brukev, na růžičky rozebraný květák, zelený hrášek a polévku vaříme tak dlouho, dokud všechna zelenina a maso nezměkne. Před podáváním maso vyjmeme, nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět do polévky, do které přidáme cibuli osmahnutou na másle a zelenou petrželku nebo pažitku.

Další recepty:
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Polévka z hovězí oháňky ozdobená petrželkou.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Česnekový oukrop s chlebem.
Fazolačka s klobásou a kořenovou zeleninou.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou kterou jej přelijeme.
Telecí vývar s knedlíčky a zeleninou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Francouzská pórková polévka

Recepty
Motto

Francouzská polévka se zeleninou přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.