Recepty > polévky > francouzská hovězí polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru hovězího vývaru, 2 brambory, 2 mrkve, 2 kedlubny, 2 bílé části pórku, plátek celeru, 4 listy mladého zelí, 50 g másla, 4 lžíce sterilovaného hrášku, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Brambory, mrkev, kedlubny, celer a zelné listy s pórkem pokrájíme na nudličky. Rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou směs, podusíme a zalijeme přecezeným vroucím vývarem. Vaříme, až zelenina i brambory změknou, přidáme zcezený hrášek a necháme prohřát. Přisolíme, připepříme, doplníme petrželkou.
Další recepty:
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Rajčatová polévka s cuketou z vývaru.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Francouzská pórková polévka s kousky na kostičky opražené housky.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Kulajda s koprem a vejci přidáme do ní cukr.
Zelňačka s uzeným masem na drobné kostičky.
Červený boršč se zelím a řepou.
Plněná hovězí roláda kterou podáváme s rýží.
Francouzská bramboračka kterou 15 minut vaříme.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Polévka cibulačka se sýrem
Ochutnejte recept francouzská hovězí polévka.