Recepty > polévky > francouzská cibulová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce másla, 3 cibule, 1,5 kostky hovězího bujónu, tvrdý sýr, 150 g šunky, sůl, veka
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíme na kostičky, v hrnci rozehřejeme lžíci másla, na kterém pomalu orestujeme cibuli, až zesklovatí. Poté zalijeme 1,5 litrem vody, přidáme hovězí bujón a 10 minut povaříme. Podle chuti polévku dosolíme.
Na proužky nakrájenou veku opečeme na másle, nastrouháme sýr a šunku nakrájíme na drobné kostičky. Veku, šunku a sýr vložíme do polévky těsně před podáváním a nakonec posypeme petrželovou natí.
Další recepty:
Polévka z ovesných vloček do níž přidáme vajíčka.
Francouzská omáčka na víně a koňaku.
Zelná polévka s klobásou z kysaného zelí.
Vepřové plátky na žampionech nenaklepáváme, pouze opepříme a osolíme z obou stran..
Palačinky z ovesných vloček - do mléka přidáme ovesné vločky...
Recept na ratatouille - lilky a cibuli nakrájíme na plátky...
Koprová kulajda - brambory nakrájíme...
Zeleninový krém s litrem horkého mléka.
Zelná polévka s bramborem.
Francouzské kuře na červeném víně - kuřecí maso nakrájíme na nudličky...
Krém ze žampionů
Ochutnejte recept francouzská cibulová polévka.