Recepty

Recepty > polévky > francouzská cibulačka z bujonu

Francouzská cibulačka z bujonu

Suroviny potřebné pro přípravu:

několik cibulí, olivový olej, bujón, tvrdý sýr, šunka, bílé víno, sůl

Recept na přípravu:

Nahrubo pokrájené cibule osmahneme na rozpáleném olivové oleji. Pak cibuli zalijeme bujónem, přisolíme a vaříme na mírném ohni asi čtvrt hodiny. Před dokončením přidáme několik lžic bílého vína. Do talířů naaranžujeme na obdélníky nakrájený tvrdý sýr a šunku. Přelijeme vroucí polévkou a okamžitě podáváme.

Další recepty:
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Drožďová polévka se zeleninou a kapáním.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou podávaná s knedlíky.
Fazolačka se smetanou

Recepty
Motto

Francouzská cibulačka z bujonu má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.