Recepty

Recepty > zeleninové > formanský fazolový guláš

Formanský fazolový guláš

Potřebné suroviny:

300g fazolí, 2 stroužky česneku, 2 cibule, olej, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 kostička masoxu, sladká mletá paprika, sůl, mletý pepř
+ asi 300g uzeniny (špekáčky, klobásy, párky, točený nebo jiný měkký salám)

Postup přípravy:

Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den uvaříme doměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, mouku, promíchneme, zalijeme vodou a rozšleháme dohladka omáčku. Přidáme masox, mletý pepř a povaříme, nakonec přidáme měkké fazole, dochutíme. Na tefolonové pánvi nasucho opečeme nakrájenou uzeninu a přidáme do omáčky.
Formanský fazolový guláš podáváme s chlebem.

Další jídla:
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Pohanková polévka s houbami z vývaru.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Cuketové zelí dusíme.
Hovězí guláš podáváme s knedlíkem.
Rychlá fazolová polévka do které přidáme ocet dle chuti.
Čočková polévka z červené čočky s rajčaty kterou ozdobíme nakrájeným koriandrem.
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Pohanková kaše na slano s mlékem.
Čočka recept

Recepty
Motto

Formanský fazolový guláš osloví chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.