Recepty > polévky > fazolový krém z bílých fazolí
Suroviny potřebné pro přípravu:
180 g bílých fazolí, 4 dl mléka, 40 g másla, 40 g hladké mouky, mletá paprika, kousek masoxu, petrželka, sůl
Recept na přípravu:
Přebrané propláchnuté bílé fazole namočíme do 500 ml studené vody, po 3 hodinách vyměníme vodu a uvaříme doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme mletou papriku, po zpěnění zalijeme vodou, rozšleháme a vaříme nejméně 20 minut. Měkké fazole rozmixujeme ( nebo prolisujeme) i s vývarem a s mlékem, přidáme procezenou jíšku, sůl, masox, doplníme vodou na objem 1,3 l a ještě krátce povaříme. Polévku posypeme rozsekanou petrželkou podáváme.
Další recepty:
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Rajská polévka s těstovinami a lžičkou cukru.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Tvarohová pomazánka s ořechy kterou podáváme s máslovými sušenkami.
Krémová česnečka z mléka.
Cuketová polévka se smetanou kterou posypeme osmaženou houskou.
Mrkvový krém se zázvorem rozmixujeme dohladka.
Játrová omáčka s rýží uvařenou dle návodu.
Fazolový guláš s dýní kterému necháme prolnout chutě.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Polévka fazolový krém s nasekanou pažitkou.
Fazolový krém s ořechy ozdobte nasekanou petrželkou.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Fazolový krém
Fazolový krém z bílých fazolí přináší na talíře svoji chuť.