Recepty > polévky > fazolový krém a domácí lokše
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na 5 porcí: 250 g bílých fazolí, 50 g tuku, 40 g hladké mouky, 1 mrkev, 1 petržel, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, 1 stroužek česneku, polévkové koření, domácí nudle, zelená petrželka, sůl
Recept na přípravu:
Fazole den dopředu namočíme do vody. Na tuku si uděláme světlou jíšku, kterou zředíme asi litrem vody a přidáme namočené fazole. Vaříme pozvolna s uvedeným kořením a kořenovou zeleninou, zatím nesolíme! Luštěniny jsou asi za hodinu měkké. Vyjmeme koření a polévku tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté dochutíme solí a polévkovým kořením. V osolené vodě uvaříme domácí lokše (nudle). Dáme do talíře, zalejeme polévkou a ozdobíme petrželkou.
Další recepty:
Tvarohová pomazánka s ořechy kterou podáváme s máslovými sušenkami.
Krémová česnečka z mléka.
Cuketová polévka se smetanou kterou posypeme osmaženou houskou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Mrkvový krém se zázvorem rozmixujeme dohladka.
Játrová omáčka s rýží uvařenou dle návodu.
Fazolový guláš s dýní kterému necháme prolnout chutě.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Polévka fazolový krém s nasekanou pažitkou.
Fazolový krém s ořechy ozdobte nasekanou petrželkou.
Rajská polévka s těstovinami a lžičkou cukru.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Fazolový krém
Fazolový krém a domácí lokše přináší na talíře svoji chuť.