Recepty

Recepty > zeleninové > fazolové placky

Fazolové placky

Potřebné suroviny:

50 g másla, 2 cibule, sůl, 500 g bílých fazolí, 150 g strouhanky, česnek, 3 vejce, 100 g slaniny, mletý pepř

Postup přípravy:

Předem namočené a uvařené fazole propasírujeme přes síto nebo semeleme. Přidáme na másle osmaženou cibuli se slaninou, vejce, trochu strouhanky, sůl, pepř a utřený česnek. Promícháme a ze směsi vytvorujeme placky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji. Podáváme s různými saláty teplé i studené.

Další jídla:
Baskické fazole se sosem.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Polévka z dýně hokaido zjemněná smetanou.
Jahodové čatní s mangem zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru.
Tvarohová pomazánka s mrkví k namazání na chleba.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Placky z dýně Hokaido s čerstvým zeleninovým salátem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Treska s rajčaty kterou přelijeme vypečenou šťávou.
Bramborové placky potíráme máslem.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Francouzské kuře s lilkem

Recepty
Motto

Fazolové placky rozezní chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.