Recepty > polévky > fazolová čorba
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g zelených fazolek, 2 cibule (nebo svazek mladé cibulky), 2 lžíce oleje, 2 lžičky hladké mouky, 2 lžíce mleté papriky, 3 stroužky česneku, snítka kudrnaté petrželky, 2 snítky kopru, 1 lžíce vegety, sůl, 2 lžíce octa nebo citronové šťávy
Recept na přípravu:
Zelené fazolky zbavíme tuhých vláken, pokrájíme na menší kousky, vložíme do osolné vody a uvaříme doměkka. V hrnci rozpálíme olej, na kterém zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou moukou a mletou paprikou a orestujeme. Poté přilijeme trochu vody, důkladně promícháme a 10 minut povaříme. K připravenému základu přilijeme vývar i s fazolkami, přidáme utřený česnek, nasekanou kudrnatou petrželu a kopr a pokračujeme cca ještě 15-20 minut ve vaření. Nakonec polévku dochutíme solí, vegetou a okyselíme octem nebo citronovou šťávou. Podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Další recepty:
Fazolová polévka - fazole necháme několik hodin bobtnat ve vodě...
Ruský boršč je tradiční ruský recept.
Srbská čorba z vepřového masa.
Dijonské brambory jsou součást framcouzské národní kuchyně.
Česnečka posypaná petrželkou a sýrem.
Cibulačka - připravíme ji ze dvou cibulí.
Gulášová polévka z mletého masa - pokrájenou cibuli osmahneme...
Polévka z mletého masa na jejíž přípravu použijeme studenou vodu...
Fazolová omáčka ze zelených fazolek.
Chilli con carne přichází z Mexika.
Čočkovka s brambory
Ochutnejte recept fazolová čorba.