Recepty > polévky > fazolačka z velkých fazolí
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g velkých různobarevných čerstvě vyloupaných fazolí, 1 velká cibule, 1 menší mrkev, 1 menší petržel, 1 velký brambor, 1 kostka zeleninového bujonu, máslo, sůl, pepř, majoránka, 2 stroužky česneku, nové koření, bobkový list
Recept na přípravu:
Velké fazole propláchneme a v hrnci rozpustíme asi 150 g másla. Najemno nakrájenou cibuli společně s nasekaným česnekem orestujeme na rozpuštěném másle ke kterému přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev a petržel. K orestované kořenové zelenině přidáme v 2 bobkové listy a 6 kuliček nového koření. Oškrábaný brambor nakrájíme na malé kostičky tak, aby velké fazole zůstaly dominantní surovinou této polévky. Zalijeme horkou vodou, ve které jsme nechali rozpustit kostku zeleninového bujonu a přidáme propláchnuté velké fazole. Vaříme do změknutí fazolí a dochutíme solí, mletým pepřem a hrstí majoránky. Můžeme zahustit trochou instantní světlé jíšky.
Další recepty:
Oukrop ke kterému podáváme na sádle osmažený chléb.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Italská rajčatová omáčka dochucená bazalkou.
Kuřecí vývar s nudlemi a nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka z čínského zelí s mlékem.
Bramborová kaše s mlékem.
Česnekový oukrop ke kterému chutná rozkrájený tvrdší chléb.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které vhazujeme do polévky.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Mrkvová polévka s krupičkou pro děti z mrkve.
Jemná bramborová polévka se žloutkem a mlékem.
Fazolačka se zelím
Ochutnejte recept fazolačka z velkých fazolí.