Recepty > polévky > fazolačka z bílých fazolí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g bílých fazolí, 150 ml mléka nebo vody, 50-100 ml smetany, polovina stroužku česneku, 1 malý bobkový list, 1 polévková lžíce hladké mouku, kousek uzeného bůčku, cukr moučka, ocet, sůl, špetku majoránky
Recept na přípravu:
Fazole propláchneme, zalijeme vodou, přidáme bobkový list, prolisovaný česnek a vaříme do změknutí fazolí. Osolíme, přidáme bůček nakrájený na malé kostičky a který jsme si orestovali, majoránku a bobkový list vytáhneme. Mléko rozmícháme s hladkou moukou a přes sítko vlejeme do polévky. Za stálého míchání uvedeme do varu, přidáme smetanu, krátce povaříme a dochutíme podle své chuti octem, cukrem a dosolíme.
Další recepty:
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Smaženice z hlívy ústřičné ke které jako přílohu podáváme pečivo.
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Česnečka s bramborem který vaříme do změknutí.
Fazolová polévka z bílých fazolí kterou necháme probublávat na mírném ohni.
Houbová kulajda do níž přidáme najemno nakrájený kopr.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Máslové noky do polévky zavaříme.
Kuřecí vývar s nudlemi a nadrobno nasekanou petrželkou.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Koprová omáčka zahuštěná bramborem se ztraceným vejcem.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Ochutnejte recept fazolačka z bílých fazolí.