Recepty

Recepty > polévky > fazolačka se zakysanou smetanou

Fazolačka se zakysanou smetanou

Suroviny potřebné pro přípravu:

barevné fazole, mrkev, masox, cibule, sádlo, hladká mouka, zakysaná smetana, mletá sladká paprika, sůl

Recept na přípravu:

Fazole dobře propláchneme a necháme namočené nejlépe do druhého dne. Ještě jednou je pak propláchneme a ve vodě je spolu s pokrájenou mrkví a cibulí uvaříme doměkka. Ze sádla a hladké mouky upražíme jíšku, rozředíme ji vlažným vývarem s fazolí a přilijeme do polévky. Přidáme masox, dochutíme solí a znovu povaříme. Hotovou polévku na talíři před podáváním zdobíme lžící zakysané smetany a několika kolečky čerstvé cibule.

Další recepty:
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Drožďová polévka se zeleninou a kapáním.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou podávaná s knedlíky.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Fazolačka se smetanou

Recepty
Motto

Fazolačka se zakysanou smetanou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.