Recepty > polévky > expresní polévka bez masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru kuřecího vývaru, 110 g těstovinové rýže, 3 vejce, šťáva z velkého citronu, sůl, pepř, plátky citronu na ozdobu, petrželka
Recept na přípravu:
Kuřecí vývar (pro vegetariány zeleninový) nalijeme do většího hrnce a přivedeme do varu. Přidáme drobounké těstoviny a uvaříme je dle návodu. Našleháme vejce do pěny, přidáme citronovou šťávu a lžíci studené vody. Pomalu postupně vmícháváme do odlitého horkého vývaru. Vaječnou směs vlijeme zpět do hrnce a odstavíme z ohně. Promícháme a ihned podáváme. Osolíme, opepříme, na hladinu položíme několik tenounkých plátků citronu a ozdobíme je petrželkou.
Další recepty:
Vichyssoise krém podáváme studený.
Bylinková majonéza ze šalotky, žloutků a oleje.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky dochucená vegetou.
Dršťkovka z hlívy ústřičné.
Rajská omáčka s hovězím masem z protlaku.
Bramboračka na másle s hrstí hub.
Studená rajská polévka ozdobená lístky bazalky.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Zapečená bramborová kaše s dušenou zeleninou.
Bramborová česnečka s kořením.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Dršťkovka z ovesných vloček
Expresní polévka bez masa má své chuťové kouzlo.