Potřebné suroviny:
2 kg kuřete
3 jablka
10 dkg vlašských ořechů
1 sáček rozinek
kečup
sůl
kmín
1 skořicový cukr
1 dl vody
3 dl červeného vína
Postup přípravy:
Kuře omyjeme, osušíme, posolíme, pokmínujeme a pořádně potřeme kečupem. Jablka zbavená jádřinců vložíme do kuřete, podlijeme vodou a vínem a dáme péci hřbetem vzhůru. Pečeme asi při teplotě 200°C. Zbylá jablka nakrájíme na kostky, posypeme skořicovým cukrem. Po 45 minutách pečení, kuře obrátíme a přidáme jablka, ořechy a rozinky. Za občasného podlévání dopečeme.
Další jídla:
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuřecí čína s ananasem a arašídy.
Obrácené řízky osmažíme na rozpáleném oleji.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Maso tří barev připravujeme současně na třech pánvích.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Dušená kuřecí játra se zeleninou podáváme s rýží.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Recept na cibulové čatní přináší charakteristickou chuť.
Pečení holubi
Recept na přípravu jídla ebenové kuře přináší na talíř inspiraci.