Recepty > vepřové maso > džuveč
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
900 g vepřového masa - plecko, olej, 2 velké cibule, 1 lžička sladké papriky, mletý pepř, sůl, 10 velkých zelených paprik, 6 velkých rajčat, 1 rajský protlak, 5 stroužků česneku, 200 g rýže
Postup přípravy:
Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájené vepřové maso. Přidáme mletou papriku, pepř, sůl, podlijeme vodou a necháme dusit, až začne maso měknout.
Do olejem vymazaného pekáče vložíme na nudličky nakrájené papriky, na kousky pokrájená rajčata, prolisovaný česnek, rajský protlak, maso, opranou rýži, zalijeme 3/4 l - 1 l vody a vložíme do předem vyhřáté trouby, kde dusíme, až je rýže měkká.
Džuveč podáváme s chlebem.
Další recepty:
vepřové kotlety, vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou, vepřové kotlety na houbách, vepřo knedlo zelo, vepřové plecko na žampionech, kotlety s hrachovou kaší, zapečená vepřová krkovice, zapečené mexické plátky, obrácené vepřové řízky, velikonoční nádivka, vajíčková tlačenka, domácí klobásy, česnekové kapsy z vepřového masa
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.