Recepty > kuře > dušené kuřecí maso
Potřebné suroviny:
400 g vykostěného kuřecího masa
rostlinný olej
1 cibule
sůl
2 zeleninové papriky
4 stroužky česneku
2 rajčata
vegeta
mletá červená paprika
drůbeží vývar
200 g brambor
600 g hlávkového zelí
Postup přípravy:
Očištěné a omyté vykostěné kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, opečeme na rozehřátém oleji, přidáme nadrobno rozsekanou cibuli, osolíme a dusíme 10 minut. Potom přidáme nakrájené zeleninové papriky bez jádřinců, rajčata nakrájená na osminky, rozetřený česnek, trochu vegety a mleté červené papriky. Mírně podlijeme drůbežím vývarem a krátce povaříme. Nakonec přidáme očištěné nakrájené brambory a hlávkové zelí nakrájené na nudličky, znovu podlijeme trochou drůbežího vývaru a udusíme doměkka.
Další jídla:
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Dušená kuřecí játra se zeleninou podáváme s rýží.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Kuřecí čína s ananasem a arašídy.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Recept na cibulové čatní přináší charakteristickou chuť.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Obrácené řízky osmažíme na rozpáleném oleji.
Maso tří barev připravujeme současně na třech pánvích.
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Recept kuřecí nudličky s rýží
Recept na přípravu jídla dušené kuřecí maso přináší na talíř inspiraci.