Recepty > zeleninové > dušená pohanka
Potřebné suroviny:
Budeme potřebovat: 250 g pohanky, 40 g tuku, sůl, voda
Postup přípravy:
Přebranou a spařenou pohanku osmahneme a zalijeme vodou, aby byla potopená, osolíme a bez míchání dusíme pod pokličkou jako rýži. Další potřebnou vodu můžeme postupně po lžících přilévat. V případě většího množství vody najednou pohanka rozvařená a ne zrnitá. Měkkou pohanku omastíme a posypeme orestovanou cibulí. Takto upravenou pohanku podáváme jako přílohu k uzenině, k dušeným masům. Dušenou pohanku posypanou strouhaným sýrem možno podat jako samostatný pokrm doplněný salátem nebo zelenonovou přílohou.
Další jídla:
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Cuketa na kari s rýží.
Fazolový krém do kterého vmícháme ušlehanou smetanu.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Cuketové zelí dusíme.
Pohanka nadivoko
Dušená pohanka pohladí chuťové pohárky.