Recepty > polévky > drůbková polévka podle Evy
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g kuřecích drůbků, 1 cibule, 50 g mrkve, 500 g květáku, sůl, 20 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 20 g polévkových nudlí, 200 ml mléka, pepř, muškátový květ, petrželka
Recept na přípravu:
Očištěné a oprané drůbky a cibuli vložíme do 1 litru studené vody, osolíme a zvolna vaříme téměř doměkka. Do vývaru přidáme růžičky květáku, mrkve a vše dovaříme. Z másla a mouky zhotovíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z drůbků a zeleniny, rozšleháme a povaříme. Do vroucí polévky vsypeme nudle a za častého míchání zvolna vaříme. Pak přilijeme mléko, přidáme rozkrájené drůbky a zeleninu. Nakonec dochutíme pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou.
Další recepty:
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Tmavá zabijačková polévka ke které můžeme přikusovat chléb.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Jemná cibulačka s rozšlehaným vejcem.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Žampionový krém vaříme.
Srbská čorba z vepřového.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Zapečená bramborová kaše s dušenou zeleninou.
Zabijačková polévka
Drůbková polévka podle Evy má své chuťové kouzlo.