Recepty > polévky > drůbeží vývar s vepřovou kýtou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr drůbežího vývaru, 200 g vepřové kýty, 1 lžíčka soli, 3 lžičky bílého vína, 1 lžička glutasolu, 100 g bílého zelí, 50 g máčených hub, 4 vejce
Recept na přípravu:
Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky, zavaříme do kuřecího vývaru, přidáme sůl, víno, glutasol a 5 minut vaříme. Vývar odpěníme, přidáme na kostky nakrájené bílé zelí, na drobné kousky nakrájené houby, zalijeme rozšlehanými vejci, ještě chvíli povaříme a podáváme. Můžeme zavařit nudle.
Další recepty:
Oukrop s osmaženým chlebem.
Smetanová česneková polévka s najemno pokrájenou zelenou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Česnekové kuře s nádivkou má pikantní chuť.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Drůbeží vývar s rýží ozdobíme pažitkou.
Dršťková polévka z václavek k níž vmícháme prolisovaný česnek.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Ochutnejte recept drůbeží vývar s vepřovou kýtou.